Voordelen ondernemer

Tijdwinst

De sollicitatieprocedure voor uitzendkrachten is aanzienlijk korter dan die voor eigen werknemers. Je kunt de werving en selectie helemaal overlaten aan het uitzendbureau.

Je hoeft geen vacatures te plaatsen en je ook niet door tientallen sollicitatiebrieven heen te worstelen. Bovendien spaar je de kosten van personeels­advertenties uit. De kans is groot dat DS People snel geschikte kandidaten vindt, omdat het kan putten uit een grote database. Wij checken de kandidaten op referenties en zorgen voor het vastleggen van de afspraken. Ook hier win je dus tijd.

 

Flexibiliteit

Het grootste voordeel van het werken met DS People is dat je in veel gevallen personeel kunt inzetten als het jou uitkomt. In drukke periodes vang je een piek in de productie bijvoorbeeld op met uitzendkrachten. Wordt het weer rustiger, dan zoeken wij een nieuw project voor de uitzendkracht. Je betaalt alleen voor gewerkte uren.

Die flexibiliteit is vooral handig als uw onderneming veel projectmatig werk levert. Je stemt het aantal in te huren uitzendkrachten af op de duur en omvang van een project. Zo heb je een flexibele schil van werknemers en voorkom je onnodig hoge loonkosten.

Geen loondoorbetaling bij ziekte

Als een van je vaste werknemers ziek wordt, bent u verplicht om hem het loon door te betalen zolang de ziekte duurt, tot maximaal twee jaar. Deze verplichting geldt niet bij ziekte van uitzendkrachten. DS People is juridisch werkgever en daarom verantwoordelijk voor de loondoorbetaling bij ziekte.

Langere proefperiode

In de praktijk blijkt dat bijna de helft van de uitzendkrachten uiteindelijk een vast dienstverband krijgt bij het bedrijf dat hen inhuurt. Het voordeel van starten met uitzendkrachten is dat je langer de tijd hebt om te beoordelen of de uitzendkracht geschikt is voor zijn functie en past binnen het bedrijf. Dat geeft meer zekerheid voor een eventuele beslissing om hem wel of niet in vaste dienst te nemen. Zo verminder je het risico om opgezadeld te zitten met een vaste kracht die niet voldoet en aan wie je een fikse ontslagvergoeding moet meegeven bij ontslag.

Minder administratieve rompslomp

Als u een uitzendkracht inhuurt, betaalt u daarvoor een vast tarief aan DS People. DS People is de officiële werkgever en regelt de uitbetaling van het loon, de afdracht van premies en heffingen aan de Belastingdienst. Daarnaast zorgt DS People ook voor alle andere administratieve verplichtingen die bij het werkgeverschap horen. Denk aan zaken als het verstrekken van loonstroken en jaaropgaven, het toekennen van vakantiedagen en het administreren van de ziek- en herstelmeldingen.

DS People BV, the perfect match

DS People zorgt ervoor dat zowel werknemers als werkgevers samen de perfecte match vormen.

Grondwerker GWW

Ben jij iemand die graag buiten met zijn handen werkt? Wil jij daarnaast graag een steentje bijdragen aan de infrastructuur in regio Zeeland, Goeree Overflakkee

Verder lezen »