Antidiscriminatiebeleid

De professionals van DS People denken niet in stereotypen en wijzen iedere vorm van discriminatie af. De bedrijfsvoering van DS People is er op gericht om iedereen een eerlijke kans op werk te geven, ongeacht leeftijd, geslacht, burgerlijke staat, seksuele gerichtheid, levens-, politieke of geloofsovertuiging, ras, etnische afkomst of nationaliteit. Bij de werving en selectie behandelen we iedereen gelijk omdat we uitsluitend beoordelen op criteria die functie-gerelateerd zijn.

Wij hebben een antidiscriminatie beleid waar alle medewerkers zich aan gecommitteerd hebben, zullen niet meewerken aan discriminerende verzoeken en onze medewerkers zijn actief geïnformeerd over de uitvoering van het antidiscriminatiebeleid. 
Uitingen hiervan zijn:

  • Hanteren van het NBBU- Stappenplan voor afhandeling van discriminerende verzoeken;
  • Geen discriminerende uitingen in onze vacatureteksten;
  • Het aanstellen van een vertrouwenspersoon;
  • Het opstellen van een klachtenprocedure.

Klachten rondom discriminatie kunnen worden ingediend bij de vertrouwenspersoon via email g.vandendoel@dspeople.nl of worden toegestuurd aan DS People BV, t.a.v. de vertrouwenspersoon, Deltageul 13, 3251 NG Stellendam.

DS People BV, the perfect match

DS People zorgt ervoor dat zowel werknemers als werkgevers samen de perfecte match vormen.

Magazijn medewerker

Door jou technische aanleg en communicatieve vaardigheden ben jij de spil in het web van dit magazijn. Je houdt van orde, overzicht en bent communicatief

Verder lezen »

Aftersales coördinator

Door jouw communicatieve vaardigheden ben jij de spil in het web van deze afdeling. Je houdt van orde, overzicht en bent bevlogen, klantvriendelijk en accuraat.

Verder lezen »